Hirviruukku

Hirviruukku

1,3 kg hirvenlihaa suikaleena

2 sipulia pilkottuna (keskikokoista)

3 kynttä valkosipulia kevyesti murskattuna

1 kasvisliemikuutio

100 g voimakasta koskenlaskijajuustoa paloina

3 dl vettä kiehuvana

2 dl kermaa

1/2 tl tulista paprikajauhetta

1 rkl tavallista paprikajauhetta

suolaa

Valmistus: pilko hirvenliha suikaleeksi hieman jäisenä jolloin saat tasaisemmat suikaleet. Ruskista suikaleet pienissä erissä pannulla tai valurautapadassa - lisää lihoihin ruskistusvaiheessa kevyesti suolaa. Nostele ruskistetut lihasuikaleet pataan. Lisää pilkottu sipuli sekä valkosipuli. Lisää koskenlaskija juusto ja kaikki mausteet. Sekoita lihat ja mausteet. Kaada päälle kerma sekä kiehuva vesi ja kääntele vielä sekaisin. Laita pata 175 asteiseen uuniin ja anna hautua vähintään 3 tuntia jonka jälkeen laske lämpö 125 asteeseen ja anna olla vielä 1 tunti. Kääntele välillä lihoja sekä lisää tarvitteassa nestettä. Ensimmäinen tarkistus kannattaa tehdä kahden tunnin jälkeen. Lihoja kannattaa painella tiiviisti nesteeseen aina tarkistuksen yhteydessä. Tiiviskantinen pata pitää yleensä riittävän nesteen koko haudutusajan ilman lisäyksiä.

Lihan pitää "räjähtää" suuhun ja nesteiden tulee olla hyvin imeytynyt lihaan. 

Tarjoile riisin ja paholaisenhillon kanssa.