Hirvipaisti
Hirvipata
1 kg hirvenlihaa
5 porkkanaa
2 sipulia
3 kynttä valkosipulia
1/2 dl soijakastiketta
3,3 dl kermaa
2 kasvisliemikuutiota
Valmistus: pilko liha n. 2cm x 2cm kuutioiksi ja marinoi niitä vuorokausi Saarioisen marinointikastikkeella.
Laita marinoidut lihat kunnolliseen pataan. Siivuta porkkanat ja sipulit ja lisää pataan. Laita mausteet (soijakastike, liemikuutiot ja vähän suolaa). Lisää pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta uunissa 175 asteessa 3 tuntia. Lisää tämän jälkeen kerma ja anna hautua toiset 3 tuntia 150 asteessa. Nosta pöytään ja herkuttele - on takuulla mureaa ja maukasta. Paisti vain paranee, mitä pidempään se on uunissa.