Hirvipihvit

Hirvipihvit

Riittävästi hirven ulkofilettä tai hyvää paistipalaa

3,3 dl kermaa 1,5 kg lihaa kohti

1 pussi aurajuusto murskaa

1 valkosipuli

marinadia

Valmistus: siivuta hirvenliha ohuiksi siivuiksi (n.5mm) ja ehdottomasti poikkisyyhyn. Siivutus onnistuu helpoiten kun liha on puolijäistä. Marinoi liha haluamallasi marinadilla ja anna mureutua marinadissa vuorokausi. Paista marinoidut siivut huolellisesti ruskeiksi pannulla (yksi kerros kerrallaan pannuun että saat kunnon ruskistuksen). Siirrä ruskistetut lihat vuokaan kerroksittain. Laita ensin yksi kerros jonka jälkeen laita lihojen päälle murskattua valkosipulia sekä aurajuustoa. Lisää sitten seuraava kerros ja taas valkosipulia sekä aurajuustoa. Tee tämä kerroksittain niin monta kertaa kuin lihaa riittää. Kun kaikki lihat on laitettu vuokaan lisää kermaa niin että lihat peittyvät kunnolla. Laita uuniin 175 asteeseen ja anna olla 1 tunti. Laske uunin lämpöä 150 asteeseen ja anna olla vielä kaksi tuntia. Lihoja voi kääntää välillä ettei pintakerros pala. Tarjoile perunamuussin tai riisin kanssa.

Takuuvarma resepti!